Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Esther Stuijts

Planoloog / Stedenbouwkundige AvB, Senior adviseur

PASSIE

 

Passie voor ontwerpen heb ik al meegekregen van mijn overgrootvader, die decennia lang als binnenhuisarchitect werkzaam is geweest. Stedenbouw is een vak waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Niet alleen aan de tekentafel maar ook in processen waar ik samen met gemeenten, ontwikkelaars en bewoners, de ideeën weet om te zetten in (praktische) oplossingen.

 

Het is ontzettend gaaf als je eigen plan werkelijkheid wordt. Als stedenbouwkundige lever je een belangrijke bijdrage aan de leefomgeving van heel veel mensen. Daar staat niet altijd iedereen bij stil. Een aantal van mijn plannen die nu werkelijkheid worden zijn het Havengebied in Ommen, een transformatiegebied van industrieterrein naar woongebied en de uitbreidingswijk De Beekse Akkers in Beek en Donk.

esther_01
bekijk een video
  esther_02
 

MISSIE

 

esther_03

 

Drie jongetjes kijken televisie in een etalage van een winkel. Deze foto heb ik gemaakt tijdens één van de missie weken naar Beira (Mozambique). Voor deze stad hebben wij een masterplan opgesteld die rekening houdt met een groei van de stad met ruim 1 miljoen inwoners in 20 jaar tijd.

 

Voor ons is het vanzelfsprekend, een fijne buurt met een mooi huis. Voor deze jongetjes is dat anders. Het voelt voor mij als een soort missie om via kennisoverdracht een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de leefomgeving in ontwikkelingslanden zoals Afrika. Ik hoop dan ook dat wij als Wissing nog veel van dit soort plannen mogen maken en de organisaties daar bij kunnen staan met de implementatie ervan.

 

Bekijk het project Beira

 

MUZIEK

 

esther_04

 

Muziek is mijn andere passie. Al vanaf mijn 10e jaar maak ik muziek, het liefst samen met anderen. Ik speel klarinet en saxofoon en doe dit in een bigband, een harmonie en een feestbandje. Naast muziek maken ben ik in de verenigingen ook actief als bestuurslid, coördinator van diverse commissies en verzorg ik de PR en regel de optredens.

 

SAMEN

 

Door mijn opleidingen als planoloog en stedenbouwkundige ben ik breed inzetbaar binnen het bureau. Als adviseur ben ik dan ook betrokken bij structuurvisies, binnenstedelijke vernieuwing, uitbreiding van dorpen en steden, beeldkwaliteitplannen en bestemmingsplannen. Daarnaast voer ik in diverse projecten de supervisie.

 

Ik werk met grote betrokkenheid en enthousiasme aan mijn projecten. Ik ben een echte teamspeler, waarbij werken aan een plan samen met bewoners voor mij een extra toegevoegde waarde heeft. Je maakt per slot van rekening het plan vóór de bewoners.

 

esther_05
 

AVONTUUR

 

Ik ben altijd op zoek naar avontuur of een uitdaging, niet alleen in mijn werk maar ook onderwater en in de bergen. Een wrak ontdekken op 30 meter diepte gewapend met een camera of skiënd met een rugzak op trekken van berghut naar berghut. Maar ook nieuwe steden ontdekken en andere culturen beleven. Waar kom je anders een roze huis tegen met een golfkar als vervoersmiddel?

 

esther_06
esther_07