Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Hilke Batist

Stedenbouwkundige en participatie-expert

  hilke_01  

Organiseren en samenwerken met mensen dat is waar ik me goed bij voel. Dan zou je kunnen denken dat ik het verkeerde beroep heb gekozen, maar het tegendeel is waar. Als stedenbouwkundige en bij bewonersparticipatie zet ik deze twee drijfveren in om elk project, proces en ontwerp tot een succes te maken.

 
hilke_02  

Het organiseren van de stedenbouwkundige vraagstukken maakt het werk juist zo interessant. Vroeger was ik dol op puzzelen, hele weekenden kon ik daar aan besteden (net als mijn oudste zoontje trouwens) en een stedenbouwkundig ontwerp is eigenlijk niets anders.

 

  Baarle bouwt collectief werkgroep-Hilke Batist  

Alle wensen, randvoorwaarden en programmaonderdelen tot een mooi en kloppend plaatje maken. Een stedenbouwkundig ontwerp moet inderdaad mooi zijn, maar ook functioneel. De bewoners en gebruikers moeten zich er thuis voelen. En daar komt dan ook de samenwerking om de hoek. Een ontwerp, visie of elk ander product maak je niet alleen. Samen met gemeenten, ontwikkelaars en dus ook bewoners werk ik graag aan interactieve processen om alle wensen te combineren.

 

hilke_04  

In de huidige tijd is het ontwerpen samen met bewoners steeds vaker onderdeel van het proces. Het inzetten van CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap), Co-creatie, workshops, brainstorm, bewonersavonden of inspraak maakt het proces alleen maar interessanter. Zoals gezegd, ik hou ervan om met mensen samen te werken, als een team. Zo ook in mijn karate-team, samen vorm je een eenheid met een bijzonder resultaat.

 

  hilke_05  

Een goed voorbeeld van een project waar deze twee drijfveren samen zijn gekomen is Nassaupark in Baarle-Nassau. In een CPO-traject wordt hier een buurt van de bewoners gemaakt.

 

Tot snel, ik kijk uit naar onze samenwerking!