Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Piet Kalsbeek

Stedenbouwkundige / Planoloog, Directie

Stedenbouw in de ruimste zin van het woord daagt mij iedere dag weer uit. Het vraagt om passie, precisie en improvisatietalent. Het geeft mij dezelfde vorm van adrenaline, die ik ook ervaar in mijn favoriete sport, schermen: altijd bewegen, nooit verslappen en doelgericht.

 

De hele wereld is een bron van inspiratie en ik reis daarom graag met een enorme nieuwsgierigheid naar het onbekende. Toscane, waar ik als stedenbouwer begon, voelt als een tweede thuis en dat geldt ook voor Abu Dhabi. Dichterbij bij huis is iedere stadswandeling weer bijzonder, want elke plek biedt zijn eigen impulsen.

 

Mijn werk laat hetzelfde beeld zien. Van Lauwersoog tot Afrika en het Midden Oosten. Mijn interesseveld is breed. Meeslepende muziek, geïnspireerde gerechten, bevlogen boeken vind ik in Frank Lloyd Wright, klassieke films als Roman Holiday of de boeken van Umberto Eco. In mijn eigen tekeningen probeer ik af en toe een fraaie herinnering te vangen.

 

piet_01   piet_02
 
piet_03   piet_04
 

Alles kan bijdragen aan mijn werk als stedenbouwkundige en helpen tijdens het proces. Stedenbouw vereist namelijk creativiteit en intelligentie. Het is gezamenlijk stenen stapelen totdat alle elementen in balans zijn. Want laten we eerlijk zijn, al het goede heeft pas waarde, als we het echt hebben kunnen realiseren. Dat is de kick en dat is mijn doel.

  piet_05
 
piet_06   piet_07
 
piet_08   piet_09
 
piet_10   piet_11