Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Rogier Goud

assistent ontwerper

rogier_01
rogier_02
rogier_03 rogier_04
rogier_05 rogier_06
rogier_07 rogier_08 rogier_09
rogier_10 rogier_11
rogier_12 rogier_13
rogier_14 rogier_15

Rogier Goud - Stedenbouwkundig medewerker

Het vervaardigen van aansprekende kaarten en tekeningen. Beelden die plannen voor betrokken professionals en bewoners helder en inzichtelijk zijn. Dat is de kern waaruit ik mijn werkplezier haal. Natuurlijk komt daar nog veel meer bij kijken. Het ontwerp, de maatvoering, het woningbouwprogramma, de parkeerbalans, de grondexploitatie, de openbare inrichting, het bestemmingsplan, alles moet kloppen. Daar werk ik met volle overgave aan om dat te bewerkstelligen. Daarbij zet ik mijn kennis en ervaring in die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan.

Dordrecht

Dordrecht is de stad waar ik ben opgegroeid. Daar doorliep ik de lagere en middelbare school. Later heb ik tijdens mijn studie planologie, stage gelopen bij de gemeente Dordrecht. Bij de dienst stadsontwikkeling, onder de vleugels van Ary van der Stelt, is de liefde voor stedenbouw gegroeid. Na mijn afstuderen in 1994, heb ik nog enige maanden gewerkt op deze zelfde dienst en veel geleerd op het gebied van AutoCAD-tekenen in de stedenbouw.

Larenstein

Na het behalen van mijn HAVO diploma heb ik gekozen voor de HBO-opleiding 'Cultuurtechniek' aan de Hogeschool Larenstein. Ik heb hier wel mijn propedeuse gehaald, maar ben overgestapt naar de studie Planologie aan de NHTV. Wat me vooral is bij gebleven is het fantastische gebouw met een fraaie botanische tuin. De pauzes werden benut voor het leren herkennen van planten en kruiden in deze tuin.

NHTV - Tilburg

In de jaren 1991-1994 heb ik de studie Planologie gestudeerd aan de NHTV te Tilburg (tegenwoordig Breda). Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat stedenbouw mijn grote voorkeur had. Mijn stages bij de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Dordrecht hebben daar veel aan bij gedragen. Bij de NS heb ik me bezig gehouden met stationsomgevingen en in het bijzonder met het toen nog te realiseren station 'Haarlem Spaarnwoude'. Bij de gemeente Dordrecht hield ik me bezig met de stadsuitbreiding buiten de zeedijk, toen onder de werknaam 'De Buitenstad'.

Tennis

Tennis is mijn sport. Samen met mijn vaste vriendenploeg speel ik zowel voorjaarscompetitie als wintercompetitie. Al sinds 1993 ben ik lid van de vereniging Thialf te Dordrecht. Onder de naam Thor spelen we in de Drechtsteden Wintercompetitie.

Wintersport

Al meer dan 10 jaar ben ik verslaafd aan wintersport in de Dolomieten. Elk jaar maak ik met een groep met gids een huttentourtocht. Een week lang in de buitenlucht sporten in een adembenemend landschap is één van mijn dierbaarste vrijetijdsbestedingen.

AutoCAD

In 1994 ben ik begonnen bij de gemeente Dordrecht met AutoCAD(11) tekenen in de stedenbouw. Bij de Grontmij heb ik een hoop bijgeleerd en heb dit bij Wissing verder uitgebouwd. Ik heb vele update-cursussen gevolgd, vooral bij het toenmalige bedrijf ISSUE (huidige Detron). Ook heb ik een aantal specifieke cursussen gehad bijvoorbeeld op het gebied van 3d-tekenen.

SketchUp

Voor 3d-visualisaties gebruik ik graag SketchUp. Het is een ideaal programma om conceptuele modellen mee te maken en geschikt voor verschillende schaalniveaus. Ik heb het programma mezelf helemaal eigen gemaakt. Ik heb een werkwijze ontwikkeld om vanuit AutoCAD een basis te maken en die in 3d uit te werken in SketchUp. Tegenwoordig gebruik ik Artlantis om nog realistischere renderings te maken.

Excel

Excel is altijd al een belangrijk hulpmiddel geweest bij het tekenen. Vooral bij de ruimtegebruikstekeningen. Voor het nieuwe Wissing heb ik het hele financiële administratie systeem gebouwd in Excel. Tijdens dit proces heb ik mijn kennis van Excel flink uitgebreid. Dit systeem werkt nu tot een ieders tevredenheid van het bijhouden de gemaakte uren tot het maken van facturen.

Gitaar

Ik heb eind jaren'90 een drietal jaren les gehad. Omdat ik 1999 aan de post-HBO opleiding stedenbouw ben begonnen, ben ik gestopt met lessen. Ik speel nu af en toe nog eens, maar veel te weinig. Ik heb altijd nog de ambitie om het gitaarspelen weer wat serieuzer op te pakken. Ik ben in het bezit van een mooie Western-gitaar en zo eens in de zoveel tijd krijg ik de geest.

Wijn

Ik ben een groot liefhebber van voornamelijk rode wijn. In mijn nieuwe huis heb ik een zeer bescheiden kelder waar ik mijn wijn bewaar.

Sandra

Sandra is mijn vrouw. In 1999 zijn we getrouwd. Sandra werkt bij milieulaboratorium Alcontrol in Hoogvliet als analist 2.

Windesheim

Van 1999 tot 2001 heb ik, samen met twee andere collega's, de post-HBO opleiding Stedenbouw gevolgd en afgerond. Dat hebben we gedaan aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Vooral door het werken in projectgroepen, heb ik veel geleerd.

Strijensas

In mei 2013 zijn we verhuisd naar Strijensas. Al enige tijd hadden we de wens om in de Hoekse Waard te gaan wonen in een kleine vrijstaande woning. Deze woning hebben we eind 2012 gevonden. Strijensas is een zeer rustig dorpje aan het Hollands Diep. Het heeft een jachthaven en er ligt een natuurgebied van Natuurmonumenten.