Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
Blogserie Mozambique - 1 Bottom-up ontwikkelen in Mozambique

Blogserie Mozambique - 1 Bottom-up ontwikkelen in Mozambique

Deze week zijn Piet en Esther in Mozambique. Zij maken deel uit van een Nederlands ontwikkelingsteam onder leiding  van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat ons Masterplan voor de havenstad Beira nu in hoog tempo tot realisatie wil brengen. De ontwikkeling Maraza New Town omvat in totaal 500 hectare, met 20.000 woningen. Het projectteam is nu in Mozambique om met de lokale stakeholders de realisatie van de eerste fase van de grond te krijgen. 

Gisteren bezocht het team de locatie van Maraza New Town aan de noordkant van de stad, dichtbij het vliegveld. Op deze plek, met alle uitdagingen op gebied van infrastructuur, watermanagement, grondposities en de wensen van de gebruikers, zullen vanaf augustus 2018 al de eerste woningen gebouwd gaan worden.

 

De ontwikkeling is integraal en bottom-up. Er werd informeel gesproken met het lokale designteam. De sterke wisselwerking tussen lokale kennis over hoe men woont en leeft en de civieltechnische, ruimtelijk ontwerpende en financiële expertises van de Nederlandse teamleden zorgen voor een plan dat ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

 

In de komende blogs zoomen we meer in op hoe we in Maraza omgaan met specifieke uitdagingen die we tegenkomen.

 

 

Personen:

Expertisegebieden:

Relevante cases:

 

alle nieuwsberichten