Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
Wissing volop bezig met de Omgevingswet

Wissing volop bezig met de Omgevingswet

Wissing bereidt zich voor op de komst van de Omgevingswet. Alhoewel de wet (pas) in 2021 in werking treedt, is er al veel werk aan de winkel. Ter voorbereiding en inspiratie voor collega’s en vrienden van Wissing organiseerden wij een Avond van de Omgevingswet. 

 

       Wissingavond Ow

Op deze avond bespraken wij de gevolgen van de Omgevingswet voor de praktijk. Met voorbeelden uit de praktijk, het Omgevingsplan, de Omgevingsvisie  en ‘de kaart’ als onderwerpen, zetten wij de weg naar de Omgevingswet uiteen. Belangrijk onderdeel van de wet is de integratie van beleid en regelgeving. Dit vereist een integrale afweging, maar zal meer ruimte bieden voor ontwikkelingen.

 

Ook zijn wij ingegaan op de toenemende digitalisering die de Omgevingswet met zich meebrengt. De uitbreiding van het Omgevingsloket, de Informatiehuizen en de mogelijkheden tot raadplegen van omgevingsdocumenten zijn aan de orde geweest. Slimme teksten zullen een belangrijke rol  spelen om aan de slag te kunnen met de zogenaamde vragenbomen. Hiermee zal de gebruiker door het bos van de Omgevingswet worden geleid. Nu al wordt volop geëxperimenteerd met kaart en tekst.

 

Verschillende voorbeelden zijn de revue gepasseerd. We zijn ingezoomd op de mogelijkheden om Omgevingsplannen te raadplegen, om antwoord te kunnen geven op de vraag: wat mag ik en wat kan ik hier? Nieuwe software-ontwikkelingen gaan een completer en rijker beeld opleveren van de verschillende omgevingsdocumenten. Informatie verzamelen, analyseren en verrijken geven ons de basis voor het opstellen van Omgevingsvisies en Omgevingsplannen. En wat gaan we doen met de bestaande bestemmingsplannen?

 

Wissing investeert en verandert om zo op tijd voor te sorteren op de Omgevingswet. Wij bereiden ons voor, doet u dat ook?

 

Samen sta je sterker, dus wilt u worden bijgepraat over de Omgevingswet en de gevolgen daarvan voor u of uw organisatie? Neem dan gerust contact op met Meryem Tas!

 

 

Personen:

Expertisegebieden:

 

alle nieuwsberichten