Junior Stedenbouwkundige

Anne Bodde

Anne Bodde Junior Stedenbouwkundige
"Het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad staat bij mij voorop."

Van jongs af aan ben ik altijd creatief en ruimtelijk bezig geweest, van tekenen en schilderen tot boetseren. Al vroeg ontstond bij mij de ambitie om architect te worden. Ik wilde werken aan het mooier maken van de stad en haar gebouwen. De bachelor Bouwkunde aan de TU Delft paste dan ook goed bij mij. Hierin heb ik mij zowel creatief als technisch verder ontwikkeld. Gedurende mijn studie en vele reizen is mijn focus geleidelijk aan verlegd van ‘de stad mooier maken’ richting het ‘verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad’. De keuze voor een specialisatie in Stedenbouwkunde was dan ook een logische vervolgstap.

De interesse voor het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad speelt een belangrijke rol in mijn werkwijze. Naast ruimtelijke kwaliteit vind ik het belangrijk om ook de sociale, economische en ecologische impact van een plan mee te nemen. Mijn afstudeeronderzoek, waarbij ik heb gekeken naar integratie van vluchtelingen in Istanbul, is dan ook een goed voorbeeld van een project waarbij ik een maatschappelijk vraagstuk combineer met een ruimtelijke aanpak.

Op dit moment ben ik bezig om door middel van de Beroeps Ervarings Periode de titel ‘Stedenbouwkundige’ officieel te behalen. In mijn werk bij Wissing breng ik mijn academische kennis daadwerkelijk in de praktijk. Daarin wil ik me verder ontwikkelen in de richting van duurzame stedelijke ontwikkeling en transformatie van de bestaande stad. Ik vind dat je als stedenbouwkundige door het ontwerp van ruimte een grote verantwoordelijkheid draagt voor mens en milieu. Ik wil mijn creativiteit en ruimtelijke denkvermogen dan ook inzetten om bij te dragen aan een van de grootste uitdagingen van dit moment; de transitie naar een duurzame samenleving.