Wissing op excursie

Op één van de recente warme dagen zijn we met het hele team een dag op excursie geweest in eigen land. Aanleiding was dat Peter Verschuren, vriend van Wissing, zijn werkzaamheden afbouwt om meer van zijn vrije tijd te gaan genieten. Een mooie gelegenheid om zijn (en andere) projecten te bezoeken en Peter te bedanken voor zijn jarenlange ondersteuning.

We bezochten de Zuidpolder in Eemnes en kantorenpark Papendorp in Utrecht, allebei projecten waar Peter Verschuren namens Wissing nauw bij betrokken is als stedenbouwkundige en als supervisor. De Zuidpolder wordt ontwikkeld tot aantrekkelijke woonwijk in dorpse en landelijke sfeer. In Papendorp zagen we hoe kantoren in een groen golvend landschap een bijzonder werkgebied vormen. In beide projecten blijkt dat door een goede supervisie een hoge kwaliteit ontwikkeling kan worden gerealiseerd.

Naast onze eigen projecten bezochten we op deze mooie dag ook andere bijzondere projecten. Het stedenbouwkundig plan en de architectuur van Blaricummermeent vielen in de smaak en de spectaculaire openbare ruimte van Kerckebosch in Zeist was inspirerend. De dag werd afgesloten door een wandeling en etentje in het verrassende nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Het centrum heeft een hoogstedelijke allure met een menselijke maat: het nieuwe aansprekende hart van Leidsche Rijn.

Wij hebben nu nog meer inspiratie voor onze plannen!