Met of zonder uitstel, de Omgevingswet komt er wel!

Vorige week was het even spannend: wordt de invoering van de Omgevingswet uitgesteld of niet? Voorlopig streeft minister Van Veldhoven naar de inwerkingtreding per 1 januari 2021. Hierbij geeft ze aan dat het definitieve besluit uiterlijk 1 juli 2020 wordt genomen. Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) vormt de grootste uitdaging voor de invoering. De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving besprak 3 december de brief van de minister. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de reactie van de commissie.

Beeld: https://aandeslagmetdeomgevingswet.nl/

Wat het uiteindelijke besluit ook wordt, de Omgevingswet komt er tenslotte wel. Het Rijk en de provincie moeten hun omgevingsdocumenten gereed hebben bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De gemeenten hebben nog even de tijd. Dat is maar goed ook, want er ligt veel op hun bordje. Niet iedereen is enthousiast over de Omgevingswet en de hoeveelheid werk en de complexiteit die erbij komt kijken. Maar bekijk het positief. We zullen wel met zijn allen een historisch moment meemaken: de grootste wetswijziging sinds 1848. Hoe gaaf is dat? De weg er naar toe is even ingewikkeld, maar uiteindelijk moet het makkelijker worden.

Indirect zegt onze minister: regel het maar! Wilt u weten hoe? Neem contact op met Meryem Tas en zij geeft een masterclass op maat. Samen komen we er wel uit!