Stedenbouwkundig ontwerper

Daan de Wit

Daan de Wit Stedenbouwkundig ontwerper
"De diversiteit aan projecten en de sfeer binnen Wissing motiveren mij om elke dag 100% te geven.”

In 2021 behaalde ik mijn bachelor Urban Design (BUAS). Tijdens mijn opleiding ben ik geïnteresseerd geraakt in de onderwerpen stedenbouw en landschap en de relatie tussen deze twee onderwerpen. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik deze relatie, landschap en stedenbouw, in beeld gebracht door sport en bewegen toe te voegen in de woonwijk Almere Poort.

Academie

Naast mijn functie als stedenbouwkundig ontwerper bij Wissing, volg ik op dit moment de opleiding ‘Ubranism’ (bouwkunde) op de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg. De combinatie van wekelijks twee schoolmomenten en werken in het vakgebied versterkt mijn persoonlijke ontwikkeling tot stedenbouwkundige. Vernieuwende onderwerpen die ter sprake komen op de academie, zoals circulariteit en nieuwe programma’s, en de ervaringen van medestudenten kan ik toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Visa versa kan ik mijn ervaring uit de praktijk ook gebruiken in mijn projecten op de academie.

Bij Wissing is nooit een dag hetzelfde. De betrokkenheid bij het gehele proces van een project, de diversiteit aan projecten en de sfeer binnen het bureau geven mij de motivatie om elke dag 100% procent te geven.