Assistent ontwerper

Martijn Kroes

Martijn Kroes Assistent ontwerper
"Doelen behalen is belangrijk, maar ik haal de motivatie juist uit de samenwerking en de weg ernaartoe."

Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd interesse gehad in de historische ontwikkeling van steden. Toen viel het kwartje dat ik ook zelf kan bijdragen aan toekomstige stedelijke inrichting. Recentelijk ben ik afgestudeerd op Ruimtelijke Ontwikkeling en ben ik mijn eerste uitdaging aangegaan bij Wissing ruimtelijke denkers.

Het gaat mij niet alleen om de schoonheid van een stad maar juist ook de functionaliteit. Tijdens mijn studie heb ik mezelf gericht op verdichting in combinatie met leefbaarheid in de openbare ruimte. Door veel referenties binnen Europa bekeken en beleefd te hebben, heb ik ervaren wat de verschillen in belangen van gebruikers zijn en hoe daarvoor de ruimte aangepast kan worden.

Om de stap van onderzoek naar werkelijkheid te maken vind ik de digitalisering binnen de stedenbouw erg belangrijk. Het maatvast uitwerken van stedenbouwkundige plannen is voor mij een grote uitdaging. Mijn doel- en resultaatgerichtheid helpt bij het opzetten van schetsontwerpen tot het uitwerken van het ontwerp binnen bestaande situaties.

Ik denk graag met iedereen mee om een goede oplossing te bieden. Doelen behalen is belangrijk maar ik haal de motivatie juist uit de samenwerking en de weg ernaartoe.