Het belang van annoteren en toepasbare regels uitgelicht in masterclass

Vandaag gaven wij, samen met Value & Result, een masterclass over annoteren en toepasbare regels. Op dit moment verzorgen wij webinars voor de Gemeente Hoeksche Waard, waarin we kennis delen over de Omgevingswet. Vandaag was alweer de vijfde masterclass, van totaal acht, waarin we ingaan op de verschillende onderdelen die benodigd zijn om het omgevingsplan op te stellen.

Annoteren en toepasbare regels is een onderbelicht onderwerp, maar o zo belangrijk voor het serviceniveau wat we graag willen bereiken met het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Namelijk, met één klik op de kaart kunnen zien welke regels er gelden op een bepaalde locatie. Maar vooral om antwoord te krijgen op de vraag: wat mag ik hier? Met dit antwoord kan dan in veel gevallen aan burgers en bedrijven duidelijk worden gemaakt of er een omgevingsvergunning nodig is of niet. Een krachtige tool, waarmee uiteindelijk de gemeenten ontlast kunnen worden. Daarvoor worden toepasbare regels gemaakt en is het nodig om deze regels te annoteren (kortgezegd: labelen).

Zonder te annoteren kunnen geen toepasbare regels worden gemaakt. Samen met Yoram Rougoor van Value & Result, specialist op het gebied van toepasbare regels, ging Meryem Tas (omgevingsjurist) hier dieper op in tijdens de masterclass van vandaag.

Volgende week staat het onderwerp milieu in het omgevingsplan op de rol. Naast deze webinars verzorgt Wissing meer masterclasses over de verschillende onderdelen die nodig zijn voor het opstellen van een omgevingsplan.

Wilt u meer weten over annoteren en toepasbare regels, of over één van onze andere masterclasses? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u dan graag meer over onze aanpak.