Invoering Omgevingswet wederom uitgesteld

De kogel is door de kerk: de invoering van de Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. Uitgerekend op 1 april blies minister Van Veldhoven de invoering op 1 januari 2021 af vanwege de benodigde aandacht voor de bestrijding van het coronavirus.

Al langer was er onzekerheid over de definitieve inwerkingtredingsdatum. De coronacrisis heeft dit besluit nu versneld. Het gezegde luidt ‘van uitstel komt afstel’, maar wij gaan niet uit van afstel van de wet die ons juist na de crisis moet helpen om procedures te versnellen. Laten we juist de extra tijd gebruiken om ons nog beter voor te bereiden op de Omgevingswet. We hopen dat het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de nodige software nu op tijd beschikbaar komt, zodat we daar ook goed mee kunnen testen en oefenen.

Masterclasses op maat

Masterclasses op maat

Wissing geeft masterclasses aan diverse gemeenten en andere professionals, waarmee we op een interactieve wijze inzicht geven in de Omgevingswet en het gedachtegoed van deze bijzondere wet. Nu ontmoeten tijdelijk niet mogelijk is, hebben wij hiervoor ook online oplossingen.

Wij kunnen ook u ondersteunen en adviseren bij de implementatie van de Omgevingswet. Weet dat niet alles in één keer hoeft. Ons advies is om alvast te beginnen met kleine stappen, zodat wanneer de Omgevingswet daadwerkelijk van kracht wordt, u goed voorbereid bent. Neem voor meer informatie gerust direct contact op met onze jurist Meryem Tas.