Stedenbouwkundige

Joost Konings

Joost Konings Stedenbouwkundige
"De partijen meenemen in het beeld van de droom vind ik een leuk en uitdagend proces."

Al sinds het originele simcity ben ik geïnteresseerd en gefascineerd door de intensiteit van de stad. Hoe het leeft, groeit, krimpt, van kleur verschiet en weer herrijst. Het vormgeven aan het fluïde karakter van de stad is uitdagend en vraagt een ruimtelijk inlevingsvermogen naar een mogelijk ‘droom’ beeld. De weg hier naartoe is een uitdagende opgave met diverse partijen.

De partijen meenemen in het beeld van de droom vind ik een leuk en uitdagend proces. Je sleutelt letterlijk samen op allerlei manieren aan de stad. De complexiteit hiervan en het inpassen in de bestaande netwerken en structuren is dan ook een grote passie van mij.

Mijn grootste interesse ligt in het netwerk, de knopen en verbindingen in de stad. Het (ver)dwalen in je eigen stad is dan ook een leuke manier om de knopen, verbindingen van je stad anders te beleven. Om zo te ontdekken hoe het plan reageert op het gebruik. Hoe de mensen die er wonen de stad weer gebruiken. En hoe de stad hier weer op reageert. Dit constante fluïde proces inspireert mij tot het maken van stedenbouwkundige plannen die toekomstbestendig zijn, meegroeien, inspireren, meebewegen en op gaan met de toekomstige gebruikers en bewoners van de stad.

Mijn Projecten

Geerpark - Vlijmen

Integrale duurzaamheid van A tot Z

Geerpark – Vlijmen
Maraza New Town - Beira, Mozambique

The future of a port city in Mozambique

Maraza New Town – Beira, Mozambique