Stagiair

Meike de Graaf

Meike de Graaf Stagiair
"Ik merk dat ik het interessanter vind om op grotere schaal met een project bezig te zijn."

Vanaf kinds af aan vind ik het leuk om naar de bebouwde omgeving om mij heen te kijken en na te denken hoe ik iets zelf ontworpen zou hebben. Drieënhalf jaar geleden ben ik daarom begonnen met de studie Bouwkunde aan de TU Delft, met het idee dat ik ooit architect zou gaan worden. Toch merkte ik afgelopen jaren dat ik het interessanter vind om op grotere schaal met een project bezig te zijn.

Ik heb net mijn bachelor diploma gehaald, dus ik ga in september beginnen met de master Urbanism in Delft. Hoewel ik al veel heb geleerd tijdens mijn studie, merkte ik toch dat ik de praktijkervaring miste. Ik wist niet hoe een werkdag van een stedenbouwkundige eruitzag en was benieuwd naar de verschillende richtingen binnen dit vakgebied. Ik heb er daarom voor gekozen om een half jaar stage te lopen, zodat ik beter voorbereid aan mijn master kan beginnen.

Tijdens het zoeken naar een leuk bureau ben ik uitgekomen bij Wissing. In de weken dat ik hier stage loop heb ik al veel gedaan en geleerd. Ik word meegenomen in uiteenlopende projecten op verschillende schaalniveaus, waardoor ik steeds een beter beeld krijg van de praktijk. Ik kijk uit naar de rest van mijn stage!