Strategisch advies

Strategisch advies

Als strategisch adviseur verbinden wij stakeholders, inspireren wij opdrachtgevers en continueren wij processen.

Wij adviseren beleidsmakers, ontwikkelaars of investeerders bij allerhande vraagstukken gerelateerd aan de ruimtelijke ordening. Onder meer door het toetsen van de haalbaarheid, zowel fysiek als planologisch-juridisch, of door middel van bureau- en ontwerpend onderzoek. Samen met onze netwerkbureaus zijn wij in staat de meest complexe vraagstukken degelijk en grondig op te helderen. Vooral door goed te luisteren kunnen wij vaak verrassende uitkomsten presenteren.

Als u vraagt om een antwoord, denken we eerst na of de juiste vraag is gesteld.

Op het juiste moment, op de juiste plek

Als strategisch adviseur staan wij onze opdrachtgevers bij wanneer nodig. Dit kan zijn tijdens een overleg met externe partijen, brainstorm met stakeholders of bij het maken van een inspirerende visie om te kunnen overtuigen. Onze bijdrage is divers, maar vaak worden we ingezet om een volgende stap in een project te kunnen maken of een vastgelopen project vlot te trekken. Soms zijn dit korte interventies en bij andere projecten zijn we voor lange tijd betrokken en adviseren we over de volledige breedte.

Al is het voor één overleg, wij zijn altijd optimaal betrokken voor een mooi resultaat.

Als totaaladviseur betrokken

In de praktijk blijkt dat de betrokkenheid van een totaaladviseur van Wissing goede resultaten heeft. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de Zuidpolder in Eemnes is Hilke, namens Wissing, de adviseur van de gemeente en de ontwikkelaars. Een totaaladviseur zorgt voor continuïteit in het proces, van eerste schets tot supervisie, waar de bewoners met zeer veel plezier wonen! En dat blijkt, want in 2016 is het plan vanwege het woonplezier, gebruikskwaliteit en participatie beloond met Margeret Staal-Krophollerprijs.

Jeroen Goes
Jeroen Goes

Ons vakgebied gaat veel meer dan vroeger over zakendoen, het creëren van een doorbraak, het aan tafel krijgen of houden van alle partijen. In dit spel voel ik mij als een vis in het water.