Stedenbouwkundige / planoloog / ontwerper openbare ruimte, directie

Piet Kalsbeek

Piet Kalsbeek Stedenbouwkundige / planoloog / ontwerper openbare ruimte, directie
"De hele wereld is een bron van inspiratie en ik reis daarom graag met een enorme nieuwsgierigheid naar het onbekende."

Stedenbouw in de ruimste zin van het woord daagt mij iedere dag weer uit. Het vraagt om passie, precisie en improvisatietalent. De hele wereld is een bron van inspiratie en ik reis daarom graag met een enorme nieuwsgierigheid naar het onbekende. Toscane, waar ik als stedenbouwer begon, voelt als een tweede thuis en dat geldt ook voor Abu Dhabi. Dichterbij bij huis is iedere stadswandeling weer bijzonder, want elke plek biedt zijn eigen impulsen.

Mijn werk laat hetzelfde gevarieerde beeld zien. Van Lauwersoog tot Afrika en het Midden Oosten. Mijn interesseveld is breed en ik zoek altijd naar het bijzondere in plekken en gebouwen. Ik vind mijn inspiratie in de stad, in stadsparken, in oude havengebieden, maar ook in meeslepende muziek, geïnspireerde gerechten, bevlogen boeken van bijvoorbeeld Umberto Eco. In mijn eigen tekeningen probeer ik af en toe een fraaie herinnering te vangen.

Alles kan bijdragen aan mijn werk als stedenbouwkundige en helpen tijdens het proces. Stedenbouw vereist namelijk een prettige combinatie van creativiteit en kennis. Het één kan niet zonder het ander. Het is gezamenlijk stenen stapelen totdat alle elementen in balans zijn. Want laten we eerlijk zijn, al het goede heeft pas waarde, als we het echt hebben kunnen realiseren. Dat is de kick en dat is mijn doel.

Mijn Projecten

Staatsliedenbuurt – Sliedrecht

Vernieuwingstraject via participatie

Staatsliedenbuurt – Sliedrecht
Maraza New Town - Beira, Mozambique

The future of a port city in Mozambique

Maraza New Town – Beira, Mozambique
De Plantage - Geldermalsen

Totaalplan voor klassiek wonen

De Plantage – Geldermalsen