Compensatie Zuid-Hollandse bedrijventerreinen

De bedrijvenmarkt is, net zoals de woningmarkt, volop in beweging en daar hebben wij, Wissing ruimtelijke denkers, dan ook volop mee te maken. Zowel de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen als herstructureringen, revitaliseringen en transformaties van bestaande bedrijventerreinen.

Herstructurering van bedrijventerreinen

Herstructurering van bedrijventerreinen

Zo zijn we bezig met een aantal herstructureringen van bedrijventerreinen in de provincie Zuid-Holland. Daarmee hebben we te maken met de geldende provinciale regels en dat levert interessant werk op! Want let op, bij aanpassing of transformatie van bedrijventerreinen groter dan 1 hectare en met een milieucategorie van 3.1 of hoger dient er compensatie plaats te vinden. Ofwel, als er bedrijventerrein verdwijnt, moet je aantonen dat er voldoende capaciteit overblijft. Deze regeling wordt vaak over het hoofd gezien.

Onderbouwing van provinciale regels

Met onze ervaring helpen wij graag om deze regels voor specifieke situaties te doorgronden en een passend product aan te bieden ter onderbouwing van deze provinciale regels.
Heb je te maken met de transformatie van een bedrijventerrein in de provincie Zuid-Holland en wil je meer weten over de regels en onderbouwing daarvan? Neem dan gerust contact met ons op!