De gemeentelijke winkel openhouden?

De gemeentelijke winkel openhouden?

Het is inmiddels bijna zeker dat de Omgevingswet eraan komt en naar verwachting is de inwerkingtreding per 1 juli 2023. Op die datum begint de transitiefase c.q. verbouwing naar het gemeentebrede omgevingsplan. De meeste gemeenten hebben nog niet het benodigde omgevingsplan. En de meesten gemeenten nemen binnenkort geen bestemmingsplannen meer in behandeling, omdat de plannen niet meer op tijd in procedure worden gebracht. Maar hoe gaat dat verder?

Er moet natuurlijk wel gebouwd worden en initiatieven en ontwikkelingen moeten blijven plaatsvinden. Veel gemeenten vragen zich af hoe zij dit gaan doen en hoe zij de gemeentelijke ‘winkel’ niet voor een paar jaar hoeven te sluiten? En hoe ze zich daarop voorbereiden.

Ontwikkelaars willen weten wat er gebeurt als zij geen bestemmingsplan meer in procedure kunnen brengen.
Hierbij kunnen wij helpen. Het team van Wissing beschikt over kennis van de huidige stand van zaken en anticiperen en experimenteren nu al met de mogelijkheden van de Omgevingswet.

Wil jij graag een op maat gemaakt antwoord, dat aansluit bij jouw specifieke vragen en wensen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen graag om de ‘winkel’ open te houden!