Duurzaamheid belangrijkste trigger voor grote interesse in Fabriekskwartier

Duurzaamheid belangrijkste trigger voor grote interesse in Fabriekskwartier

Bijna 700 mensen hebben de enquête over de plannen voor Fabriekskwartier aan de Piushaven in Tilburg ingevuld. Uit de enquête, gehouden door onze opdrachtgever Triborgh Gebiedsontwikkeling, blijkt dat de interesse van de meeste mensen gewekt is door een duurzame wijk, op een geweldige locatie. Ook onze negen duurzame aspecten die de basis vormen van Fabriekskwartier, waaronder klimaatbestendig, nul-op-de-meter en het toepassen van duurzame materialen, worden door geïnteresseerden omarmd.

Duurzaam fundament

Duurzaam fundament

Fabriekskwartier bewijst dat duurzaamheid als integrale basis onder een plan, en niet enkel als gadget van de marketingafdeling, een sterke aantrekkingskracht heeft op een grote groep mensen. Uit de enquête blijkt dat ambities zoals het delen (van bijvoorbeeld auto’s), de ruimte voor sociale contacten, biodiversiteit en multifunctionaliteit van het gebied vaak belangrijk worden gevonden. De bijzonder groene openbare ruimte, die Wissing voor het gebied heeft ontworpen, wordt door de meesten gezien als een verlenging van balkon of de tuin en een plek om samen te komen. Ons enthousiasme over deze ruige en autovrije openbare ruimte, het duurzame fundament onder de ontwikkeling, wordt door de geïnteresseerden gedeeld.

De verwachting is dat in de komende decennia mobiliteit sterk zal veranderen. We willen de auto’s daarom niet meer ruimte geven dan strikt noodzakelijk. Op de vraag hoe men denkt over het gebruik van een elektrische deel-auto is zeer positief gereageerd! Een aantal geïnteresseerden heeft aangegeven geen eigen auto meer te wensen en alleen nog gebruik te maken van een deel-auto. Er is daarnaast veel interesse om een eventueel tweede auto te vervangen door een deelauto.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Fabriekskwartier voor een korte samenvatting van de enquête en meer informatie over het project. Overigens is de enquête nog in te vullen en zullen binnenkort ook aanvullende vragen gesteld worden. Bellen met Jeroen Goes kan natuurlijk ook!