Energiezuinige sociale woningen in Zuidpolder-Eemnes

Energiezuinige sociale woningen in Zuidpolder-Eemnes

De bouw van 31 sociale huurwoningen in Zuidpolder-Eemnes is van start gegaan. Toekomstige huurders kunnen hier vanaf medio 2019 betaalbaar, duurzaam en energiezuinig wonen. Wissing is als stedenbouwkundig totaaladviseur van de gemeente en ontwikkelaars al 10 jaar enthousiast betrokken bij de ontwikkeling van de Zuidpolder.

Beeld: Van Bokhorst Architecten BNA

19 appartementen en 12 eengezinswoningen met een EPC waarde van 0 worden bij de entree van de wijk gebouwd. Wissing heeft naast het stedenbouwkundig plan ook de supervisie van deze woningen verzorgd. Samen met Van Bokhorst Architecten BNA hebben we gewerkt aan een representatieve entree van de wijk. Het appartementengebouw van sociale woningen vormt het visitekaartje voor de wijk, sfeervol en dorps, met een accent op de hoek. Een hele uitdaging om dit voor elkaar te krijgen in deze categorie en met de afgesproken duurzame ambities. Maar het is weer gelukt!

 

 

Wissing adviseert en werkt aan verschillende duurzame projecten. Een aantal voorbeelden van deze projecten vind je onderaan deze pagina.