Stedenbouwkundige en participatie-expert

Hilke Batist

Hilke Batist Stedenbouwkundige en participatie-expert
"Ik gebruik samenwerking en organisatie om projecten, processen en ontwerpen tot een succes te maken."

Organiseren en samenwerken met mensen dat is waar ik me goed bij voel. Dan zou je kunnen denken dat ik het verkeerde beroep heb gekozen, maar het tegendeel is waar. Als stedenbouwkundige en bij bewonersparticipatie zet ik deze twee drijfveren in om elk project, proces en ontwerp tot een succes te maken.

Ontwerpen voor bewoners en gebruikers

Ontwerpen voor bewoners en gebruikers

Het organiseren van de stedenbouwkundige vraagstukken maakt het werk juist zo interessant. Alle wensen, randvoorwaarden en programmaonderdelen tot een mooi en kloppend plaatje maken. Een stedenbouwkundig ontwerp moet inderdaad mooi zijn, maar ook functioneel. De bewoners en gebruikers moeten zich er thuis voelen. En daar komt dan ook de samenwerking om de hoek. Een ontwerp, visie of elk ander product maak je niet alleen. Samen met gemeenten, ontwikkelaars en natuurlijk ook bewoners werk ik graag aan interactieve processen om alle wensen te combineren.

Participatie als onderdeel van het ontwerpproces

Participatie als onderdeel van het ontwerpproces

In de huidige tijd is het ontwerpen samen met bewoners steeds vaker onderdeel van het proces. Het inzetten van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), Co-creatie, workshops, brainstorm, bewonersavonden of inspraak maakt het proces alleen maar interessanter. Zoals gezegd, ik hou ervan om met mensen samen te werken, als een team.

Twee goede voorbeelden van projecten waar deze twee drijfveren samen zijn gekomen zijn Nassaupark in Baarle-Nassau en Zuidpolder in Eemnes. In Nassaupark is in een CPO-traject een buurt van de bewoners gemaakt waar ik met veel plezier aan heb bijgedragen. In de Zuidpolder werken we nu al enkele jaren samen met bewoners aan de realisatie van een geliefde woonwijk.

Tot snel, ik kijk uit naar onze samenwerking!

"Meet the neighbours" Zuidpolder, Eemnes met Hilke Batist

2:27

Mijn Projecten

Nassaupark Baarle-Nassau

CPO ontwikkeling voor 31 gezinnen

Nassaupark - Baarle-Nassau
Sliedrecht Buiten - Sliedrecht

Recreatief knooppunt in de polder

Sliedrecht Buiten – Sliedrecht