Stedenbouwkundige

Désirée de Jonge

Désirée de Jonge Stedenbouwkundige
"Het is voor mij belangrijk dat een ontwerp efficiënt, praktisch, mooi, vanzelfsprekend en duurzaam is."

Ik ben stedenbouwkundig ontwerper / projectleider en beoefen mijn vak met veel liefde. Ik ontwerp graag en vind het belangrijk dat een ontwerp efficiënt en praktisch is, maar ook mooi, vanzelfsprekend en duurzaam. Welke opgave het ook is, een visie, advies of ontwerp, uiteindelijk gaat het erom dat mensen aangenaam kunnen leven en dat je dat als stedenbouwkundige faciliteert.

Beeldkwaliteit

Na mijn opleiding aan de TU Delft ben ik mijn carrière gestart met het opstellen van welstandsnota’s. Een goede training in denken in beeldkwaliteit. Wat zijn de elementen die bepalend zijn voor de sfeer, en hoe kan je die inzetten in een stedenbouwkundig ontwerp. En wat kan je vastleggen in een beeldkwaliteitsplan en welke manieren zijn daarvoor.

Deze kennis en ervaring gebruik is veel in mijn dagelijkse werk bij Wissing.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Een breed begrip en een creatieve uitdaging in stedenbouwkundige plannen. Het is balanceren tussen de verschillende aspecten die duurzaamheid omvat. Alle woningen perfect op de zon georiënteerd levert niet vanzelfsprekend een aantrekkelijke woonomgeving op. Elke locatie vraagt om gebiedsspecifieke oplossingen en afwegingen, om slim combineren en denken door de schalen heen. Uiteindelijk gaat het om de ruimtelijke kwaliteit. Oftewel om de toekomstwaarde, de gebruikswaarde én de belevingswaarde.

Inspiratie is overal

Inspiratie is overal

Stedenbouw is overal, ook op vakantie. Ik vind het leuk om mooie dingen te zien en inspiratie op te doen. Zowel in binnen- als in buitenland. Er gaat eigenlijk geen vakantie voorbij zonder dat er nieuwe ideeën zijn opgedaan (en zelfgebakken brownies gegeten zijn).

Goede stedenbouw fietst fijn

Goede stedenbouw fietst fijn

Het liefst verplaats ik mij per fiets. Ik fiets op vakanties en ga op de fiets naar mijn werk. Alle tijd om om je heen te kijken en na te denken. Dat gaat het best op een mooi fietspad, zonder al te veel hobbels, scherpe bochten en kruisend verkeer. Met muziek in mijn oren, of een inspirerende podcast. Goede ideeën ontstaan op de fiets….en het regent bijna nooit.

Mijn Projecten

Tuindershof - Pijnacker

Ieder zijn eigen stekje

Tuindershof – Pijnacker
Land van Matena - Papendrecht

Voor ieder wat wils

Land van Matena - Papendrecht
Kantorenpark - Papendorp

Kantorenpark met verblijfskwaliteit

Kantorenpark – Papendorp