Wissing vol inspriratie na bureau-excursie Ede en Nijmegen

Wissing vol inspriratie na bureau-excursie Ede en Nijmegen

Wissing-traditie: ieder jaar gaan we met het hele kantoor op excursie. We bekijken inspirerende plannen van onszelf en van collega-ontwerpers en tegelijkertijd versterken we het teamgevoel. Omdat er veel interessants te zien is, hebben we elke excursie een overvol programma. Dit keer gingen we naar Ede en Nijmegen.

Kazerneterreinen en Enka-terrein Ede

De dag begon met de kazerneterreinen en het Enka-terrein in Ede. Gaaf om te zien hoe de nieuwbouw aansluit bij het militair en industrieel erfgoed! We zagen gemeenschappelijke tuinen en huiskamers (met dank aan de vriendelijke dame die ons binnenliet!). Bijzondere woningtypen, goede architectuur (o.a. van MIX architectuur en Weusten Liedenbaum Architecten) en fijne openbare ruimten (o.a. ontworpen door Marseille Buiten).

Weerzijden van de Waal Nijmegen

Na een goede lunch hebben we in Nijmegen op de fiets boeiende projecten aan weerszijden van de Waal bezocht. Knap hoe hier de rivier de ruimte krijgt (ontworpen door H+N+S Landscape Architects). Het landschap nodigt op schaal van de stad uit tot bewegen. Ook hier zagen we in de woonbuurten en het Hart van de Waalsprong goede architectuur, zoals een parkeergebouw (van korth tielens architecten B.V.) en woongebouwen van o.a. De Zwarte Hond en MONADNOCK. Leuk om te zien hoe iedere buurt weer een eigen sfeer en identiteit krijgt!

Natuurlijk sloten we, voldaan en geïnspireerd, de dag met elkaar af met een gezellig diner.