Noordzee Résidence - Cadzand-Bad

Noordzee Résidence - Cadzand-Bad

Een kwalitatief hoogwaardig recreatiegebied

Opdrachtgever

Arcus projectontwikkeling b.v.

Type opgave

Recreatiepark

Programma

450 recreatiewoningen

Status

Gerealiseerd

In het open polderlandschap, achter de duinenrij, de bebouwing van Cadzand-Bad en de dijk, is een kwalitatief hoogwaardig recreatiegebied ontwikkeld. Een prettig verblijfsgebied met openbaar toegankelijke recreatienatuur, recreatiewoningen en bijbehorende voorzieningen. Het ontwerp is een combinatie van natuur en recreatie, waar beide facetten tot hun recht komen in het nieuwe gebied.

"Wissing bekeek het grotere geheel en betrok de omgeving bij het plan."

Revitalisering van het centrum
Verkaveling

Revitalisering van het centrum

Wissing bekeek het grotere geheel – het totaal plaatje – en betrok de omgeving bij het plan. Hierdoor is de ontwikkeling van het vakantiepark de motor geweest voor de van Cadzand-Bad. Met een coupure in de dijk is er een directe verbinding gemaakt tussen het park en het centrum, wat ervoor heeft gezorgd dat het dorpsplein weer nieuw leven is ingeblazen. En van daaruit is er natuurlijk een directe verbinding naar het strand. De brede blik van Wissing resulteerde in de goedkeuring van het plan door de provincie en gemeente.

Binnenduinrandzone

Noordzee Résidence is ontwikkeld als een artificiële binnenduinrandzone. Dit geeft het park een bijzonder karakter en uitstraling, passend in het landschap. Op meerdere plekken in de omgeving zijn natuurlijke binnenduinrand zones te vinden, plekken waar de duinen zich aan de binnenzijde van de dijk hebben ontwikkeld. Het hoogteverloop binnen de locatie markeert Noordzee Résidence als overgangslocatie tussen duinen en polder. De locatie sluit zo niet alleen vanzelfsprekend aan op het centrum van Cadzand-Bad, maar ook op het omliggende landschap. Het is er voelbaar onderdeel van.