Planoloog

Daniëlle Best - Beemsterboer

Daniëlle Best - Beemsterboer Planoloog
"Het is een mooie taak om plannen op te stellen voor de ruimte om ons heen."

Als je een jaar of zes bent dan ga je nadenken over wat je wilt worden als je later ´groot bent´ en als je een jaar of zestien bent dan moet je is goed nadenken over wat je wilt worden want dan staat je studiekeuze voor de deur. Ik wist niet wat ik later wilde worden. Per ongeluk liep ik tegen de studie sociale geografie en planologie aan. Na een dag meelopen dacht ik, ja dat wil ik wel studeren. Naarmate mijn studie vorderde in Utrecht begon ik steeds meer enthousiasme gaan krijgen voor het vak planologie, en dat is wat ben ik geworden, planoloog.

Sinds maart 2016 mag ik mijn vak uitoefenen bij Wissing.
Als planoloog heb je de mooie taak om plannen op te stellen voor de ruimte om ons heen, je denkt na over het mogelijk maken van kleine en grote projecten.

Ik vind het een uitdaging om een klein of groot initiatief in een ruimtelijk plan te gieten. En dat vervolgens met dit plan de eerste stap wordt gezet om het initiatief te realiseren.

Wat ik het meeste kan waarderen van het vak planologie, is dat je werk zichtbaar is in de ruimte om ons heen. Als je als planoloog een plan opstelt en deze wordt gerealiseerd, dan kun je een tijdje later gaan kijken hoe het vorm krijgt in bijvoorbeeld een woonwijk of op een bedrijventerrein.

Als ik niet aan het werk ben als planoloog ga ik het liefst naar buiten, de natuur in of een mooie stad bezoeken. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de wereld om ons heen is ingericht en hoe dat verschilt per plek, favoriete en inspirerende steden zijn onder meer Utrecht en Cardiff in Wales.

Mijn Projecten

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Molengors (Chw)

Milieuzonering nieuwe stijl

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Molengors Zevenbergen