Stedenbouwkundig ontwerper / ontwerper landschap en buitenruimte

Mark Sander van Beijnum

Mark Sander van Beijnum Stedenbouwkundig ontwerper / ontwerper landschap en buitenruimte
"Ik voel me verantwoordelijk voor het milieu en de ruimte om ons heen."

De wereld waarin we leven verandert in rap tempo. Steden worden dichter bevolkt, het veranderende klimaat veroorzaakt steeds extremere weersomstandigheden en de economie is aan het groeien. Men is zich meer dan ooit bewust van deze veranderingen en de gevolgen die het heeft op hun leefomgeving. Dit zorgt voor veel beweging in de samenleving en ontwikkelingen in de steden. Vele kleine initiatieven zijn onze leefomgeving opnieuw aan het vormgeven. Een nieuw tijdperk van stedelijke ontwikkeling is hiermee begonnen.

Met een achtergrond in grafisch vormgeven en beeldende kunst ben ik in 2011 gestart met de Bachelor Urban Design aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie ben ik gefascineerd geraakt door de combinatie van stedenbouw, sociologie en duurzaamheid. Ik studeerde af in Polen waar ik heb gewerkt aan het ontwikkelen van een visie voor de revitalisatie van het gebied langs de Vistula tussen Warschau en Plock. In deze visie heb ik de fascinatie tussen deze drie thema’s kunnen koppelen en toepassen.

Werken als ruimtelijk vormgever geeft me de kans om mijn creativiteit te verbreden en ruimtelijk denkvermogen toe te passen. Ik ben van mening dat je, als stedenbouwkundig ontwerper, een grote verantwoordelijkheid draagt voor het milieu en de ruimte om ons heen. Het geeft me dan ook veel voldoening om door middel van mijn kennis en vaardigheden bij te kunnen dragen aan nieuwe en innovatieve ontwikkelingen, die zowel de huidige als toekomstige generaties, zullen behoeven.

Mijn Projecten

Land van Matena - Papendrecht

Voor ieder wat wils

Land van Matena - Papendrecht
De Kreek - Den Hoorn

Cittaslow als basis

De Kreek – Den Hoorn
Tuindershof - Pijnacker

Ieder zijn eigen stekje

Tuindershof – Pijnacker