Assistent ontwerper / ontwerper landschap en buitenruimte

Rogier Goud

Rogier Goud Assistent ontwerper / ontwerper landschap en buitenruimte
"Beelden die plannen voor betrokkenen inzichtelijk maken, vormen de kern van mijn werkplezier".

Het vervaardigen van aansprekende kaarten en tekeningen. Beelden die plannen voor betrokken professionals en bewoners helder en inzichtelijk zijn. Dat is de kern waaruit ik mijn werkplezier haal. Natuurlijk komt daar nog veel meer bij kijken. Het ontwerp, de maatvoering, het woningbouwprogramma, de parkeerbalans, de grondexploitatie, de openbare inrichting, het bestemmingsplan, alles moet kloppen. Daar werk ik met volle overgave aan om dat te bewerkstelligen. Daarbij zet ik mijn kennis en ervaring in die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan.

Teken- & Rekenkamer

Teken- & Rekenkamer

De Teken- & Rekenkamer is een aparte shop binnen Wissing waarvoor ik hoofdverantwoordelijke ben. Samen met mijn collega’s Armand Blommaert en André Domburg vormen wij een tekenkamer die door iedereen kan worden ingehuurd, dus zonder tussenkomst van een projectleider van Wissing.

Meer informatie vindt u op onze aparte website www.tekenenrekenkamer.nl

Bedreven met software

AutoCAD

AutoCAD

Mijn eerste ervaring met AutoCAD was bij de gemeente Dordrecht in 1994. Door de jaren heen heb vele cursussen op het gebied van CAD gevolgd, inclusief 3d-tekenen. Nu heb ik zelf een aantal cursussen AutoCAD gegeven, toegespitst op het vlak van stedenbouw voor de gemeente Capelle aan den IJssel en gemeente Geldrop.

3d-tekenen met SketchUp en Lumion

3d-tekenen met SketchUp en Lumion

Voor 3d-visualisaties gebruik ik graag SketchUp. Het is een ideaal programma om conceptuele modellen mee te maken en geschikt voor verschillende schaalniveaus. Ik heb een werkwijze ontwikkeld om vanuit AutoCAD een basis te maken en die in 3d uit te werken in SketchUp. Ik gebruik Lumion om nog realistischere renderings te maken.

Excel

Excel

Excel is altijd al een belangrijk hulpmiddel geweest bij het tekenen. Vooral bij de ruimtegebruikstekeningen. Voor ons bedrijf, heb ik in 2013 het hele financiële administratie systeem gebouwd in Excel. Tijdens dit proces heb ik mijn kennis van Excel flink uitgebreid. Dit systeem werkt nog steeds tot een ieders tevredenheid. Het is een integraal systeem geworden van werkplanning tot factureren.

Persoonlijke achtergrond

Dordrecht

Dordrecht

Dordrecht is de stad waar ik ben opgegroeid. Daar doorliep ik de lagere en middelbare school. Later heb ik tijdens mijn studie planologie, stage gelopen bij de gemeente Dordrecht. Bij de dienst stadsontwikkeling, onder de vleugels van Ary van der Stelt, is de liefde voor stedenbouw gegroeid. Na mijn afstuderen in 1994, heb ik nog enige maanden gewerkt op deze zelfde dienst en veel geleerd op het gebied van AutoCAD-tekenen in de stedenbouw.

Larenstein

Larenstein

Na het behalen van mijn HAVO diploma heb ik gekozen voor de HBO-opleiding ‘Cultuurtechniek’ aan de Hogeschool Larenstein. Ik heb hier wel mijn propedeuse gehaald, maar ben overgestapt naar de studie Planologie aan de NHTV. Wat me vooral is bij gebleven is het fantastische gebouw met een fraaie botanische tuin. De pauzes werden benut voor het leren herkennen van planten en kruiden in deze tuin.

NHTV - Tilburg

In de jaren 1991-1994 heb ik de studie Planologie gestudeerd aan de NHTV te Tilburg (tegenwoordig Breda). Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat stedenbouw mijn grote voorkeur had. Mijn stages bij de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Dordrecht hebben daar veel aan bij gedragen. Bij de NS heb ik me bezig gehouden met stationsomgevingen en in het bijzonder met het toen nog te realiseren station ‘Haarlem Spaarnwoude’. Bij de gemeente Dordrecht hield ik me bezig met de stadsuitbreiding buiten de zeedijk, toen onder de werknaam ‘De Buitenstad’.

Windesheim

Van 1999 tot 2001 heb ik, samen met twee andere collega’s, de post-HBO opleiding Stedenbouw gevolgd en afgerond. Dat hebben we gedaan aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Vooral door het werken in projectgroepen, heb ik veel geleerd.

Mijn Projecten

Geerpark - Vlijmen

Integrale duurzaamheid van A tot Z

Geerpark – Vlijmen
Fabriekskwartier - Tilburg

Duurzaamheid op gebiedsniveau

Fabriekskwartier – Tilburg
Land van Matena - Papendrecht

Voor ieder wat wils

Land van Matena - Papendrecht