Fijn wonen in Nassaupark levert mooie beelden op

Fijn wonen in Nassaupark levert mooie beelden op

Het is altijd leuk en leerzaam om na een paar jaar weer eens te gaan kijken hoe gerealiseerde plannen volwassen zijn geworden. Je kunt met eigen ogen zien wat goed werkt en wat beter kan. Met een beetje geluk spreek je ook nog bewoners die met plezier in jouw ontwerp wonen. Precies dat deden we onlangs in Nassaupark. Deze bijzondere wijk ontwierp Wissing samen met de bewoners en de gemeente Baarle-Nassau. Tijdens ons bezoek merkten we hoe blij en betrokken de bewoners zijn met hun buurt. Een prachtig voorbeeld hoe collectief opdrachtgeverschap kan resulteren in een fijne en mooie leefomgeving.

Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO)

Nassaupark kwam tot stand middels een creatief proces waarin Hilke Batist samen met de gemeente en dertig gezinnen om de tafel ging om hun ideale woonbuurt te ontwerpen. Vele woonwensen vertaalden we in het ontwerp: tuinen georiënteerd op het zuiden, privacy op en rond de percelen en zicht op groen vanuit alle woningen. Het bleek allemaal te realiseren.

Het hield niet op bij de eigen percelen. De woningen liggen in een park en ook de openbare ruimtes ontwierpen wij samen met de (toen nog toekomstige) bewoners. Het resultaat is een buurt met veel groen, grote bomen, groene hagen, natuurlijke speeltoestellen en speelaanleidingen met voor elke plek een eigen inrichting. Allemaal redenen om lekker naar buiten te gaan.

Nassaupark is af en de bewoners genieten nog elke dag van hun wijk. Zo spraken we tijdens ons bezoek enkele bewoners die enthousiast vertelden over de fijne buurt en hoeveel plezier ze hebben van hun buurt met brede profielen en het vele groen. Ook keken ze met plezier terug naar het collectieve ontwikkelproces van deze bijzondere buurt. Daar doen wij het voor! Om je een kijkje te geven, delen we hier graag de beelden.

Inmiddels zijn we met het volgende project bezig in Baarle-Nassau, een Masterplan voor het centrum van Baarle-Nassau. Ook hier werken we weer intensief samen met bewoners, ondernemers, verenigingen en natuurlijk de gemeente om ook dit plan tot een groot succes te maken.