Mooie nieuwe opdrachten: Molenvliet in Tholen en Lindewijk 2 in Wolvega

Wissing is uit een selectie van 4 partijen gekozen om de stedenbouwkundige visie op te stellen voor de nieuwe wijk Molenvliet in Tholen. Een mooie opdracht waar we vol enthousiasme mee aan de slag gaan.

Klimaatadaptief, groen en veilig
Plangebied Molenvliet

Klimaatadaptief, groen en veilig

We gaan Molenvliet ontwerpen als een klimaatadaptieve, groene en veilige wijk, waar gezinnen prettig wonen. We besteden in het bijzonder aandacht aan de verbinding met het omliggende landschap, met de stadskern Tholen en ook van de mensen onderling.

Wissing stelde in Tholen eerder al het stedenbouwkundige plan op voor de “VesteTuin”. Dit voormalige bedrijventerrein transformeerde naar een duurzame woonbuurt. Ook hier is met grote aandacht gewerkt aan een groene wijk, met onder andere een autovrij hart. Nu plangebied VesteTuin zijn voltooiing nadert, gaan we aan de slag met Molenvliet.

Lindewijk deelgebied 2

Door de gemeente Weststellingwerf zijn we gevraagd om mee te ontwerpen aan de afronding van de Lindewijk. Ook in de Lindewijk besteden we bijzondere aandacht aan klimaatadaptatie door middel van een groen-blauw raamwerk.Op 5 december hadden we met de ambtelijke werkgroep een prettige kick-off.