Mooie resultaten zichtbaar van Structuurvisie Rijsbergen 2020

Mooie resultaten zichtbaar van Structuurvisie Rijsbergen 2020

Na circa 8 jaar zijn al veel ambities uit de Structuurvisie Rijsbergen 2020 gehaald! In opdracht van de gemeente Zundert heeft Wissing in 2011 de structuurvisie opgesteld. Daarna hebben we samen met lokale ontwikkelaars uitvoering gegeven aan diverse projecten. De nieuwe ontwikkelingen voorzien in de grote woonbehoefte en hebben nieuwe identiteiten aan het dorp toegevoegd. Wij deden een rondje Rijsbergen en delen dit graag met je. Hierbij een greep uit de gerealiseerde projecten:

Parc Tichelt
Bron: Wissing - Parc Tichelt

Parc Tichelt

Het plan gaat uit van een 19-tal vrijstaande- en geschakelde woningen. Bijzonder aan het plan zijn de ruimtelijke opzet en de aandacht die uitgaat naar de kwaliteit van de woningen en de openbare ruimte. Het plan kent een zeer landelijke stedenbouwkundige opzet met een bosachtig perceel aan de rand van het plangebied. Hiernaast en bovenaan deze pagina vind je een impressie van Parc Tichelt.

De Groene Kamers
Bron: Wissing - De Groene Kamers

De Groene Kamers

De Groene Kamers is een woningbouwontwikkeling met circa 80 woningen, verdeeld in twee fasen. Het gebied ligt aan de noordelijke rand van Rijsbergen met een prachtig zicht over het buitengebied. In het stedenbouwkundig concept zijn de historische ‘groene kamers’ met houtsingels teruggebracht. Door de projectarchitect zijn diverse stijlvolle woningen ontworpen met een Vlaams karakter passend bij de landelijke stijl.

Landgoed Weerijs

Op een magnifieke locatie aan de rand van het dorp, gelegen in de beekdalzone van de Aa of Weerijs, ligt het nieuwe landgoed Weerijs. Het landgoed is ruim 15 hectare groot, waarvan een groot deel is ingericht als natuur, met diverse fiets- en wandelpaden die over het algemeen openbaar toegankelijk zijn.

Het landgoed kent kavels waar een landhuis, een koetshuis en een herenboerderij zijn gerealiseerd. Deze woningen hebben gezamenlijk een eigen oprijlaan die wordt gesierd door twee poortwoningen, welke in een landelijke, eigentijdse sfeer ontworpen zijn. Een unieke ontwikkeling waardoor de inwoners van Rijsbergen en ook de gehele regio, er een recreatiegebied bij hebben gekregen.