Nieuwe toekomst voor Louis Bouwmeesterplein in Tilburg

Nieuwe toekomst voor Louis Bouwmeesterplein in Tilburg

Een nieuwe toekomst voor het Louis Bouwmeesterplein in Tilburg is in de maak! Wissing werkt in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en in nauwe samenwerking met de Gemeente Tilburg aan een prachtig plan voor deze plek. Vorige week hebben wij samen onze visie voor het plein toegelicht aan de buurtbewoners en belanghebbenden tijdens een goed bezochte informatieavond.

Stedelijk blok met circa 450 woningen

Doel is het transformeren van de bestaande parkeergarage, met parkeerterrein en appartementencomplex aan het Louis Bouwmeesterplein en de Schouwburgring tot een nieuw stedelijk blok met circa 450 woningen en een openbare parkeergarage met 600 plaatsen. Dit bouwblok wordt als een nieuw puzzelstuk zorgvuldig ingepast in zijn omgeving. Daarbij hebben we de rijke historie van de plek als inspiratie gebruikt. Belangrijke ingreep is het herstellen van de historische verbinding naar de Heuvelstraat en herstel en activatie van het Zomerpark. Het wordt een stedelijk bouwblok voor een diverse doelgroepen. Met enkele accenten en een toren van circa 60 meter wordt dit een bijzondere toevoeging aan de stad.

Ontwerpsessies

Naar aanleiding van deze avond starten wij binnenkort ontwerpsessies met belanghebbende en bewoners. Om zo kansen en knelpunten inzichtelijke te maken en het plan verder te brengen.

Het Brabants Dagblad heeft naar aanleiding van de nieuwe plannen een uitgebreid artikel geschreven.