Transformatie Molenwei in Spijkenisse van start

Transformatie Molenwei in Spijkenisse van start

"Stap binnen in vernieuwde Molenwei: een groene oase van gezelligheid en gemeenschapszin!"

Afgelopen donderdag tekenden Maasdelta Groep en Dura Vermeer voor de transformatie van de Molenwei. Wissing maakte voor Maasdelta Groep het stedenbouwkundig plan en het ambitiedocument voor de architectonische uitwerking. Wissing heeft inmiddels een start gemaakt met het ontwerp voor de inrichting openbare ruimte. Deze werken we uit in samenwerking met Geo Infra B.V.

Oase van groen
Overzicht van het nieuwe plan Molenwei Spijkenisse

Oase van groen

De Molenwei, nabij het centrum van Spijkenisse, wordt een oase van groen en gemeenschapszin. De jaren ’50 wijk wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd met 125 duurzame woningen in de sociale en middeldure huursector.

We zijn trots op het plan dat met zorg en aandacht ingepast wordt in de bestaande omgeving, met behoud van de vertrouwde sfeer en schaal.

Handschets van het autovrije middengebied

Door de woonblokken aan de zuidkant van de huidige Molenstraat een kwartslag te draaien, wordt het buurtje geopend richting de Vierambachtenboezem. De langwerpige ruimte die hierdoor ontstaat wordt autovrij en groen ingericht: de groene loper. Ontmoeting en gemeenschapszin staan hier centraal. Je komt op laagdrempelige wijze je buren tegen en de kinderen kunnen er veilig spelen. Ook wordt de boezem geactiveerd door hier andere woningtypes en openbare verblijfsplekken aan te situeren.

Architectuur
Uitwerking door HDK Architecten (bron: HDK Architecten)

Architectuur

De architectuur van de nieuwbouw, uitgewerkt door HDK architecten, geeft een knipoog naar de huidige Molenwei met mooie vertalingen van de Delftse School naar de huidige tijd.