Vaststelling twee bijzondere bestemmingsplannen

Vaststelling twee bijzondere bestemmingsplannen

Twee bijzondere door Wissing opgestelde bestemmingsplannen zijn afgelopen week vastgesteld. Onze planologen zijn er trots op om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Steenenburg-Heusden
Totaal schets landschapsplan

Steenenburg-Heusden

Gemeente Heusden stelde vorige week het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte Steenenburg vast. Het maakt de ontwikkeling mogelijk van een Campus met zorggerelateerde bedrijven. De Campus ligt op het terrein van het voormalige Land van Ooit, waar het fameuze Roze Kasteel inmiddels is vernieuwd. Het oorspronkelijke kasteel d’Oultremont uit 1230 wordt het nieuwe hart van de Campus, waar ook ruimte is voor appartementen en vrije kavels.
In het bestemmingsplan nemen de cultuurhistorische, landschappelijke en ecologische waarden van het landgoed een centrale plek in. Ook is een duurzame ontwikkeling expliciet in dit plan geregeld. Lees meer over dit project.

Landmarkt-Amsterdam
Impressie beoogde situatie, bron: Architectenbureau Micha de Haas

Landmarkt-Amsterdam

Eveneens vorige week stelde de gemeente Amsterdam het bestemmingsplan vast voor de Landmarkt aan de Schellingwouderdijk. Daardoor kunnen de populaire versmarkt en het restaurant worden uitgebreid en worden voedsel-gerelateerde bedrijven toegevoegd. Dit plan onderbouwt de behoefte en rol van de versmarkt in de omgeving. Ook kregen de relatie met de woningen en de landschappelijke omgeving bijzondere aandacht in dit bestemmingsplan. Architectenbureau Micha de Haas maakte het ruimtelijk ontwerp voor deze ontwikkeling.