Wissing bereidt gemeente Rijswijk voor op komst Omgevingswet

Wissing bereidt gemeente Rijswijk voor op komst Omgevingswet

Wissing en de gemeente Rijswijk werken al jarenlang plezierig en succesvol samen aan diverse opgaven op het gebied van planologie, stedenbouw en openbare ruimte. We zijn trots om te melden dat we onze samenwerking verder uitbreiden!
Wij kregen de opdracht om met de gemeente Rijswijk op ‘ontdekkingsreis’ te gaan. Tijdens deze reis bepalen wij de koers voor de transitie naar de Omgevingswet. Met Wissing aan het roer om leiding te geven aan het proces en met de gemeente aan boord om samen te werken aan deze uitdagende opgave.

Gemeente Rijswijk bereidt zich volop voor op de komst van de Omgevingswet. Wij zijn gevraagd om de gemeente hierbij te adviseren en te begeleiden. Dit geven wij concreet vorm door de activiteiten inzichtelijk te maken die nodig zijn in de transitie naar de Omgevingswet en te bepalen hoe deze uitgevoerd moeten worden.

Wij gaan ook aan de slag met één van de uitvoeringsactiviteiten, het gemeentebrede omgevingsplan. Wij bieden Rijswijk de ondersteunende hand door een handboek omgevingsplan te maken. Het handboek is de routekaart voor het opstellen van dit plan.

De voorbereiding vraagt om een gedegen procesaanpak. Dit is ook één van onze pijlers onder de ‘Wissing Aanpak Omgevingswet’; “kennis, proces, product”.

Wij kijken er naar uit om onze samenwerking verder uit te breiden en met elkaar dit mooie en interessante traject te doorlopen. De implementatie van de Omgevingswet in Rijswijk komt hiermee een stapje dichterbij.