Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Daniëlle Best

Planoloog

Als je een jaar of zes bent dan ga je nadenken over wat je wilt worden als je later ´groot bent´ en als je een jaar of zestien bent dan moet je eens goed nadenken over wat je wilt worden want dan staat je studiekeuze voor de deur. Ik wist niet wat ik later wilde worden. Per ongeluk liep ik tegen de studie sociale geografie en planologie aan, na een dag meelopen dacht ik ja dat wil ik wel studeren. Naarmate mijn studie vorderde aan de Universiteit Utrecht begon ik steeds meer enthousiasme te krijgen voor het vak planologie, en zo ben ik geworden wat ik nu ben, planoloog.

 

Als planoloog heb je de mooie taak om plannen op te stellen voor de ruimte om ons heen, je denkt na over het mogelijk maken van kleine en grote projecten.

 

Ik vind het een uitdaging om een klein of groot initiatief in een ruimtelijk plan te gieten. En met dit plan wordt de eerste stap gezet om dat initiatief te realiseren.

 

Sinds maart 2015 mag ik mijn vak uitoefenen bij Wissing, ik ben ingehuurd voor het aanpakken van de planologische opdrachten. Mijn werk bij Wissing wissel ik af met andere opdrachten waarvoor ik wordt ingehuurd, zoals voor een gemeente.

 

Wat ik het meeste kan waarderen van het vak planologie is dat het tastbaar is, als je als planoloog een plan opstelt kun je een tijdje later kijken hoe het vorm krijgt in bijvoorbeeld een woonwijk of op een bedrijventerrein.

 

 

Als ik niet aan het werk ben als planoloog ga ik het liefst naar buiten, de natuur in of een mooie stad bezoeken. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de wereld om ons heen is ingericht en hoe dat verschilt per plek. Mijn favoriete steden zijn Utrecht en Cardiff in Wales.