De Stationstuinen, de groene stad van morgen voor Barendrecht en de regio

De Stationstuinen, de groene stad van morgen voor Barendrecht en de regio

In opdracht van de gemeente Barendrecht werkt Wissing samen met Urban Synergy aan de transformatie van de spoorzone oost in Barendrecht. Het is de bedoeling dat hier bedrijven plaats gaan maken voor een bruisend gemengd gebied waar duizenden mensen in de toekomst kunnen wonen, werken leren en innoveren. Dit gebied naast het treinstation wordt De Stationstuinen, de groene stad van morgen voor Barendrecht en de regio!

Het wordt een versterking van het dorp en het Agrofood cluster Dutch Fresh Port. Vier kernwaarden kenmerken de ontwikkeling: ‘Vers Proeftuin’, ‘Gezond bereikbaar’, ‘Groen en bewust’ en ‘Stedelijk met een dorps gevoel’.

Vorig jaar hebben we het koersdocument gemaakt waarin de ambitie is vastgelegd. De raadsleden zijn afgelopen dinsdag via een digitale presentatie bijgepraat over de stappen op weg naar de gebiedsvisie. Iedereen was enthousiast en daarmee is er weer een mijlpaal geslagen.

De Stationstuinen als verbiding

Aan dit mooie gebied werken we samen met Urban Synergy, de Gemeente Barendrecht en voor marketing en participatie met Bureau Buhrs en IWTarchitecten. Daarbij zoeken we regelmatig contact met gebiedseigenaren, bewoners en omwonenden. Er zijn positieve reacties en er wordt actief meegedacht. Ook onderwijsinstellingen tonen interesse en vanuit één van de gebiedseigenaren is het initiatief gekomen voor een tijdelijke placemakinglocatie, Loods 38. Er gebeurt dus al van alles in het gebied en dat is prachtig om te ervaren. We gaan in volle vaart door.

Meer informatie over De Stationstuinen vindt u in dit artikel van de Gemeente Barendrecht.