Enthousiaste reacties op inrichtingsplan wijkspeelplek

Enthousiaste reacties op inrichtingsplan wijkspeelplek

Binnen het project Zuidpolder in Eemnes maakt Wissing door middel van participatie inrichtingsplannen voor verschillende speelplekken in de wijk, zo ook deze wijkspeelplek.

Wensen in kaart gebracht
Hilke Batist tijdens de bewonersavond

Wensen in kaart gebracht

Wissing organiseerde 3 bewonersavonden. De eerste 2 bewonersavonden stonden in het teken van informeren van de bewoners en het verzamelen van informatie. De bewoners hebben aangegeven wat hun wensen zijn en welke sfeer ze voor ogen hebben, een wijkspeelplek met een natuurlijke inrichting. Deze moet passend zijn in het polderlandschap gebaseerd op de huidige sfeer, met goede ruimte voor alle benodigde functies en een duidelijke scheiding hiertussen. Deze laatste avond hebben we ons plan aan de bewoners gepresenteerd.

Natuurlijk en ecologisch ontwerp

Natuurlijk en ecologisch ontwerp

In het stedenbouwkundig plan is op deze plek ruimte gereserveerd voor spelen voor de oudere kinderen, waterberging en een hondenlosloopgebied. Aan ons de uitdaging om dit programma samen met de wensen van de bewoners te combineren tot een aantrekkelijk, groen en ecologisch ontwerp. Samen met een ecoloog wordt de uitwerking gedaan, zodat het gebied een broedplaats wordt voor onder andere de aanwezige amfibieën, ijsvogels, vlinders en bijen.  De aanleg van de inrichting start in het voorjaar van 2019.

We hebben veel enthousiaste reacties mogen ontvangen op het plan.
Een schoolvoorbeeld van succesvolle participatie!

In dit project werken we samen met landschapsarchitect Fred Landsbergen.