Participerend naar de bestemming Omgevingswet

Participatie is een hot topic, zeker nu met de komst van de Omgevingswet. Onze participatie-expert Hilke Batist is druk met het volgen van alle ontwikkelingen. Zij leest, studeert, discussieert en participeert om deze kennis verder uit te breiden.

"Onze kijk is anders, maar het doel hetzelfde, dat maakt het juist zo interessant."

Bestemming Omgevingswet
Beeld: https://aandeslagmetdeomgevingswet.nl

Bestemming Omgevingswet

Hilke: “Het opzetten van goede participatie is een vak apart. Zo was ik onlangs bij het congres ‘Bestemming Omgevingswet, Praktijkcongres voor communicatieprofessionals’. Ik was hier een vreemde eend in de bijt, tussen de vele communicatieprofessionals van vooral gemeenten, maar dat maakte het juist zo waardevol. Door hier als stedenbouwkundige tussen te staan, had ik vele goede gesprekken over wat belangrijk is, wat er nog moet gebeuren en wat onze ideeën zijn over de aankomende Omgevingswet. Onze ingang is vaak het ruimtelijk vraagstuk, dit is de aanleiding voor de participatie. Dus geen participatie omdat het moet, maar omdat we dit willen, zodat we de uitkomsten kunnen gebruiken in onze plannen.”

Bij Wissing werken we veel samen met de communicatieprofessionals van gemeenten in het organiseren van de participatie. Onze kijk is anders, maar het doel hetzelfde, dat maakt het juist zo interessant.

“Op dit moment is er nog veel onbekend omtrent participatie en de Omgevingswet, dus ik houd de ontwikkelingen nauw in de gaten om zowel mijn collega’s bij Wissing bij te staan bij participatieopgaven, als onze opdrachtgevers.”

Ook weten wat er mogelijk is op het gebied van participatie bij ruimtelijke projecten? Kom dan eens een drankje drinken bij Wissing!