Succesvol participatietraject leidt tot groener Ter Heijde

Succesvol participatietraject leidt tot groener Ter Heijde

Als resultaat van een succesvol participatietraject maakte Wissing een inrichtingsplan voor verschillende plekken in Ter Heijde. Vooral voor plekken waar veel verharding was, werd gezocht naar de mogelijkheden om deze te vergroenen.
Inmiddels staan de eerste nieuwe planten in de grond.

Bewoners bekijken welke plekken in Ter Heijde vergroend kunnen worden

Tijdens een eerste inwonersavond werd, onder andere tijdens een wandeling door het dorp, met de bewoners bekeken welke plekken in Ter Heijde vergroend konden worden. Daarnaast konden zij op een grote kaart aangeven welke straten en plekken in aanmerking kwamen voor extra groen.

De ideeën van de bewoners vertaalden wij in een inrichtingsplan voor de aangewezen plekken. De uitdaging bij deze opgave: Ter Heijde ligt aan zee. Door de zanderige ondergrond en de zoute wind langs de kust drogen planten snel uit. Bij de keuze van planten was het daarom belangrijk om rekening te houden met deze omstandigheden.

Tijdens een tweede bewonersavond presenteerden wij ons ontwerp door middel van foto’s van voor en impressies van na de vergroening. Hierdoor konden de aanwezigen de veranderingen door de vergroening goed vergelijken en hierop reageren. Iedereen was enthousiast over onze voorstellen.

De verharding wordt nu verwijderd en het groen toegevoegd. Een mooi resultaat, al zeggen wij het zelf!