Rijk kent 41 miljoen toe aan ontwikkeling Papendorp Noord

Rijk kent 41 miljoen toe aan ontwikkeling Papendorp Noord

Het Rijk heeft 41 miljoen euro toegekend aan de ontwikkeling van Papendorp Noord voor de Mobiliteitshub XL en de nieuwe fietsverbinding naar het centrum van Utrecht. Dit in het kader van de versnellingsafspraken om de woningnood aan te pakken. Het Rijk wil versnelling van bestaande woningbouwplannen realiseren door een rijksbijdrage voor bereikbaarheidsmaatregelen.

Mobiliteitshub XL
Papendorp Noord

Mobiliteitshub XL

Papendorp Noord is een bijzonder project waar op een innovatieve manier wordt omgegaan met mobiliteit en duurzaamheid. Naast de totaal circa 3.500 woningen, gemengd met kantoren, bedrijven en voorzieningen, komt er een Mobiliteitshub XL.

In deze Mobiliteitshub komen 2.000 plekken voor parkeren op afstand. Niet alleen een deel van de bewoners van Papendorp gaan hier parkeren, maar ook de toekomstige bewoners van Merwerdekanaalzone en Beurskwartier. Daarom wordt het in het stedenbouwkundig ontwerp veel aandacht besteed aan goede fietsroutes van en naar deze nieuwe woonwijken, onder andere over de Meernbrug.

Wissing heeft voor Papendorp Noord het Stedenbouwkundig Programma van Eisen gemaakt en werkt nu aan het stedenbouwkundig plan. Wil je meer lezen over de verdeling van de rijksbijdrage voor de versnellingsopgave? Lees dan hier verder.