Wissing geselecteerd door het Ministerie van Maak!

Het Ministerie van Maak!, een initiatief van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), MANN en ZUS, heeft ontwerpers en experts opgeroepen om hun kennis en verbeeldingskracht in te zetten om tot nieuwe ontwerpen voor Nederland te komen. Zo wordt gewerkt aan concrete oplossingen voor het woningtekort, energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering. Wissing werkt daar graag aan mee!

10.000 woningen

10.000 woningen

Wissing is als één van de 100 teams geselecteerd door het Ministerie van Maak! om een ontwerp van 10.000 woningen te maken voor onze zelfgekozen locatie aan de oostkant van Barendrecht. We gaan de komende weken aan de slag met onze visie. De locatie voelt als onze achtertuin. We hebben dan ook veel zin om onze expertise in te zetten voor deze locatie. We gaan er een mooi plan van maken.

Klimaatbestendig en duurzaam

Van 14 oktober tot 13 november zal onze visie samen met de die van de 99 andere teams te zien zijn tijdens de tiende editie van de architectuurtentoonstelling van de Internationale Architecture Biënnale Rotterdam. Alle teams maken een maquette van 1×1 meter van hun gebied van 4 km2, met 10.000 klimaatbestendige woningen. Samen vormen zij de grootste Nederlandse maquette ooit en laten zien hoe we het woningtekort van 1 miljoen woningen op een klimaatbestendige en duurzame manier kunnen oplossen.