Wissing participeert ook in deze tijden

Want ja, dat vinden wij belangrijk!

In deze tijden is het lastiger, of in ieder geval, anders om in gesprek te komen en te blijven met bewoners. Maar we zouden Wissing niet zijn, als we daar niet op een creatieve en assertieve manier mee omgaan.

Digitale bewonersbijeenkomst voor Masterplan centrum Baarle

De afgelopen maanden organiseerden wij participatie in verschillende vormen. Een enkele keer kon het in de zomer nog fysiek, door te werken met inschrijvingen en tijdsblokken, maar veelvuldig waren de bijeenkomsten digitaal.

We hebben bijvoorbeeld met klankbordgroepen in klein interactief overleg aan ontwerpen gewerkt. Ook werkten we in grotere sessies met groepen bewoners om ideeën op te halen en informatie te delen.

Word cloud digitale bewonersavond voor Masterplan centrum Baarle

Recent hielden we een online bewonersavond voor het Masterplan voor het centrum Baarle (-Hertog). Na inschrijving ontvingen de bewoners een uitnodiging voor de digitale bijeenkomst. In een korte presentatie lichtten we de opdracht toe en beantwoordden we vervolgens samen met de bewoners allerlei vragen. Hiermee kregen we inzicht in hun meningen over het huidige centrum en ideeën voor het Masterplan. Goed georganiseerd, door de hulp van De Regelmeisjes, konden de bewoners hun antwoorden mondeling of in via de chatfunctie toelichten. Zo kregen wij de informatie die ons verder helpt voor de plannen die we maken. Een hele waardevolle avond!

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor participatie in uw project? Neem gerust eens contact op met Hilke Batist.