Afscheid André Domburg

2021 is een jaar waar velen naar uit hebben gekeken. Het jaar dat we hopelijk weer normaal bij elkaar kunnen komen, een jaar dat we de strijd met corona gaan winnen.
Ook wij hopen dat dit gaat lukken, maar het blijft voorlopig onzeker. 2021 begint bij Wissing wel met één zekerheid; het vertrek van André Domburg. Of beter gezegd de transitie van collega naar vriend van Wissing. Na 45 jaar heeft André besloten dat het tijd was voor een stapje terug. Genieten van zijn pensioen en het werk wat naar achteren schuiven. Hoewel, zoals hij zelf zegt, “als werk je hobby is, dan hoef je nooit te werken”.

André kwam in 1976 als tekenaar bij Wissing. Hij stond zij aan zij met de heer Wissing en maakte de volledige transitie van planologisch Nederland mee. DURP, de introductie van de Wro, de grote actualisatieslag en nu de introductie van de Omgevingswet. Telkens stond hij vooraan met nieuwe ideeën en was actief bij de ontwikkelingen, zowel intern binnen Wissing als daarbuiten. Bijzonder dat het iemand lukt om telkens, 46 jaar lang, mee te groeien met ontwikkelingen en deze ook actief aan te jagen. Nieuwsgierigheid en vernieuwing zijn dan ook kenmerkende eigenschappen van André en daarmee was hij een pijler onder ons bureau.

Kennis vergaren, implementeren en overdragen, dat was wat hij deed en de afgelopen jaren hebben velen van ons daar de vruchten van mogen plukken. Nu wordt hij van ‘lijsttrekker’, ‘lijstduwer’. We gaan zij aan zij verder en doen dit in de vorm van een intensieve samenwerking. Een mooie transitie waar wij beiden naar uitkijken.

Hierbij willen wij André hartelijk danken voor zijn tomeloze inzet en we wensen hem veel succes als zelfstandige onder de naam drees support omgevingswet & wro.

De lopende werkzaamheden worden door collega’s overgenomen en zullen dan ook gewoon doorgaan. Als u hierover vragen heeft bel of mail dan gerust naar Joost Konings of Meryem Tas.