World Urbanism Day

World Urbanism Day is een dag ter ere van goede stedenbouw en dat stedenbouw het leven van mensen verbetert en de maatschappij in brede zin. Het is een dag om wereldwijd kennis te delen en voorbeelden, kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van goede stedenbouw.

Als ruimtelijke denkers kunnen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. We delen graag onze ervaringen en voorbeelden van plannen waar we trots op zijn.

Fabriekskwartier

Fabriekskwartier

In Fabriekskwartier realiseren we bijna 500 woningen in een integraal duurzame en gezonde leefomgeving. Hier houden we rekening met de klimaatveranderingen (nat en droog) en geven we groen voorrang. In combinatie met een multifunctioneel programma ontstaat er een levendig gebied. We geven zo de stad Tilburg een impuls op het gebied van leefbaarheid en toekomstbestendigheid.

De Stationstuinen

De Stationstuinen

Ook De Stationstuinen is zo’n impuls. De circa 4.000 woningen tegen het treinstation van Barendrecht maken een nieuwe 10-minutenstad met alle voorzieningen op loopafstand en het OV in de achtertuin. Met 50% betaalbaar is het een boost voor het dorp en de regio en een enorme verbetering van de leefomgeving.

Geerpark

Geerpark

Aan Geerpark lagen duidelijke doelen ten grondslag: volledig nul-op-de meter en al het water oppervlakkig afvoeren naar de watermachine Met haar watermachine draagt Geerpark in Vlijmen bij aan de klimaatbestedigheid van het hele dorp.

In deze plannen is lef de leidraad om te komen tot goede stedenbouw. Ambities raken in de ingewikkelde processen al snel op de achtergrond en dan is het belangrijk om keuzes te blijven verdedigen. Gemeenten, initiatiefnemers, ontwerpers en adviseurs moeten hand in hand werken aan hetzelfde doel. Anders komt het niet van de grond. Wij zien bij ons, maar ook bij andere ontwerpers en opdrachtgevers gedreven mensen die oplossingen zoeken voor huisvesting, bouwen aan veerkracht en ambitieuze klimaatmaatregelen nemen. Met krachtige doelen, goed teamwork en volharding maken we stappen.