Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Meryem Tas

Jurist en office manager

Na een leuke tijd op de Erasmus Universiteit waar ik veel heb geleerd en gedaan, begin ik met volle enthousiasme aan mijn carrière als jurist.

 

Tijdens mijn studie merkte ik al vrij snel dat de rechtsverhouding tussen de overheid en burger mij meer aanspreekt. Ik heb daarom ook gekozen voor de master staats- en bestuursrecht. De plichten die de overheid heeft tegenover haar burgers en de rechten waar de burgers aanspraak op kunnen maken. Deze wisselwerking vind ik erg interessant en met name op het gebied van het omgevingsrecht.

 

Mijn interesse voor het omgevingsrecht is begonnen ten tijde van het schrijven van mijn scriptie. Ik heb mijn scriptie namelijk geschreven over een onderdeel van zowel het huidige omgevingsrecht als de aankomende Omgevingswet. Dit wekte bij mij heel veel interesse op. Ik wist toen nog niet zo goed wat je er allemaal mee kon gaan doen. Maar in de praktijk blijkt dat er veel mogelijkheden zijn.

 

Ons straatbeeld in Nederland lijkt namelijk zo vanzelfsprekend. Maar we staan er niet bij stil welk proces er eigenlijk allemaal aan vooraf gaat. Ik zelf ook niet, totdat ik bij Wissing ben begonnen. Ik zie op ons bureau nieuwbouwwijken tot leven komen, die daarna in de praktijk verwezenlijkt worden. Fascinerend vind ik dat. Een fietspad, de wegen, een paadje en de ligging van onze woningen is niet zomaar bepaald. Nee, hier zit een idee, verhaal en regels achter. En de regels in dit proces is mijn vakgebied. Ik ben blij dat ik deel uit kan uitmaken van het integrale team van Wissing en om samen op de beste manier een opdracht te realiseren.

 

Mijn rol binnen Wissing is jurist met de focus op de Omgevingswet. De Omgevingswet zet heel het omgevingsrecht op de schop en deze schop wil ik zo goed mogelijk in het zand steken.