Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
overzicht van alle medewerkers

Nanda Ruijzing

Ontwerper openbare ruimte en landschap

Mijn belangrijkste drijfveer voor het ontwerpen van openbare ruimte is het creëren van balans tussen mens en natuur. Een mens voelt zich fijn als een plek logisch functioneert, kleurrijk is en kan stilstaan in de ruimte waarin hij/zij zich bevindt. Het geeft mij veel energie als ik samenwerk in projecten, met collega’s, bewoners en opdrachtgevers. Uiteindelijk draait het er bij mij om, dat de eindgebruiker gelukkig is in de door mij ontworpen ruimte, buitenshuis.

 

Ik neem de tijd om te ontwerpen, de zoektocht naar de ideale proporties en heb daarin altijd oog voor detail. Verder heb ik veel ervaring met het werken met verschillende belanghebbenden en ben ik niet bang om m’n eigen gevoel te volgen. Dit heeft altijd voor mooi resultaat gezorgd en ontzettend blije bewoners.

 

Ik werk nu bijna 10 jaar als ontwerper Openbare Ruimte, maar dit was niet wat ik initieel voor ogen had toen ik begon met studeren. Ik begon ooit als studente modevormgeving, vervolgde mijn pad naar grafisch vormgeving en eindigde bij stedenbouw. Vanuit de stedenbouw rolde ik door naar het landschap. Hierin kan ik mijn gevoel voor schoonheid in relatie met de mens volledig toepassen. Hier ben ik altijd al mee bezig geweest, zij het in ontwerpen van kostuums, bedenken van typografie of het herinrichten van een woonstraat. Echter bij het ontwerpen van de openbare ruimte combineer ik de liefde voor natuur, schoonheid op grotere schaal in de publieke ruimte en de technische uitvoerbaarheid hiervan, dat ik eerder niet vond bij mode of grafisch vormgeving.

 Oostvlietpolder

 

Het mooiste project dat ik tot nu toe gerealiseerd heb is ‘t Vogelhoff in Leiden. Dit is een polderpark waarin je als mini-mens aan de rand van de stad de polder op en top kan beleven. Van een bijenhoff, een boomgaard met oude Zuid-Hollandse fruitrassen en bosfruit waar jezelf mag plukken tot broedplekken en foerageergebieden voor weidevogels, brede poldersloten en oude landschappelijke kreken. De bewoners, passanten en aangrenzende tuinverenigingen zijn zeer tevreden over dit stuk cultuurlandschap dat nu een echte status heeft gekregen.

 

Als geboren en getogen Rotterdammer heb ik deze geweldige stad ingeruild voor de plaats Papendrecht waar ik met mijn vriend en zoontje (geboren in 2017) woon. Rotterdam blijft in mijn bloed. Het is een stad die mij inspireert op het gebied van architectuur en de openbare ruimte en met deze roots sta ik voor ‘niet lullen maar poetsen’. Ik geniet graag van een spannende film of tv serie, maar vindt ook mijn rust in een sessie yoga of een goede week snowboarden op de piste. Als de tijd het toelaat teken ik graag mijn fantasie dieren.