Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
Blogserie Mozambique - 3 Inspiratie uit Maputo

Blogserie Mozambique - 3 Inspiratie uit Maputo

Piet en Esther zijn in de Mozambikaanse hoofdstad Maputo om inspiratie op te doen over hoe we woonwijken kunnen realiseren in ontwikkelingslanden. Gisteren bracht het projectteam een bezoek aan het project Casa Minha. Hier wordt gewerkt aan het verbeteren van de woonkwaliteit in Maputo door middel van herontwikkeling. 

 

Het idee is simpel: vervang een bestaande woning van lage kwaliteit door twee woningen met twee verdiepingen op hetzelfde stuk land. De bewoners krijgen een gloednieuw huis, het andere huis wordt verkocht om de operatie te financieren. Op deze manier zijn nu de eerste 7 woningen herontwikkeld.

 

Ook bezocht het team het project Casa Jovem. Dit project is opgezet om huisvesting te realiseren voor Mozambikaanse jongeren met een inkomen van ca. 25.000 meticais (omgerekend zo’n 325 euro) per maand. Het project bestaat uit de bouw van ongeveer 1.500 woningen. Er wordt hier ook gebruik gemaakt van Green-Infrastructure waarbij de afwatering gebeurt via een groene infrastructuur; dit is ook het voorstel in ons Masterplan voor Beira.

 

Hierna vliegen Piet en Esther terug naar Nederland en zijn met de Paasdagen weer lekker thuis. Wilt u meer weten over hoe Wissing ondersteunt in projecten in het buitenland? Neem gerust contact op met Piet of Esther. Voor nu; Vrolijk Pasen!

 

 

Personen:

Expertisegebieden:

Relevante cases:

 

alle nieuwsberichten