Wissing - Ruimtelijke denkers


Klantenlogin
Holenkwartier

Holenkwartier

Hoorn

Het oude Philips industrieterrein in Hoorn zou niet eerder dan in 2025 in ontwikkeling kunnen worden gebracht. De eigenaar van het terrein, ontwikkelaar Terra Marique zocht naar wegen om deze blokkade te doorbreken en de dialoog met de gemeente Hoorn te starten. Aan Wissing de vraag om een doorbraak te realiseren. Hiervoor verlieten we de gebaande paden en ontwikkelde een creatieve strategie met opzienbarende uitkomsten. 

Wissing sloot een verbond met de kleine creatieve bedrijfjes die op tijdelijke basis een ruimte huren in de oude industriële hallen van het Philipsterrein. Onder regie van Wissing is door deze mensen een droomplan ontwikkeld voor het terrein onder de naam “Het Land van Hoorn”. Het terrein vol industrieel erfgoed is door deze groep stapsgewijs omgetoverd tot een locatie waar op een bijzondere wijze wonen, werken, cultuur en ontspannen wordt gecombineerd.


Publicaties in de media en een reusachtige expositie in één van de bedrijfshallen deden de vonk overslaan naar de lokale gemeenschap. Het Land van Hoorn bracht de gewenste doorbraak en partijen werken inmiddels intensief samen om het oude Philips terrein, onder de nieuwe naam Holenkwartier, een nieuwe bestemming te geven met behoud van alle mooie karakteristieken.

Holenkwartier krijgt een aantrekkelijke combinatie van wonen, werken en voorzieningen. Juist dat maakt het gebied zo bijzonder.

 

 

Wonen

Holenkwartier biedt ruimte aan circa 250 koopwoningen en 60 sociale huurwoningen. Het gaat dan ook om een verscheidenheid aan woonvormen voor een brede en dynamische doelgroep. Zo vind je er koop- en huur appartementen, woningen met tuin of stadswoningen. In een deel van de industriële hallen worden unieke loftwoningen gerealiseerd. De architectuur en openbare ruimte wordt gevarieerd, telkens met een eigen sfeer en karakter.

 

Ondernemen

Holenkwartier biedt een grote variatie aan (bedrijfs)ruimtes, werkplekken, ateliers, kantoorruimte, een versmarkt en enkele horecaruimten. Hier profiteer je van de aantrekkingskracht die het gebied heeft op zowel bewoners als bezoekers uit Hoorn en de wijde omgeving.